Over Ons

Welkom bij Craft Hearts, webshop for paperlovers. Wat leuk dat je meer wilt weten over onze shop 😊 We richten ons op creatievelingen die graag journalen, scrappen, plannen of mixed media kunst maken. Het is onze missie om jou te inspireren en om je de tools en materialen te geven die je nodig hebt om enthousiast aan je volgende creatieve project te beginnen.

Waarom ‘The Scrapper of Hearts’?

In mijn boekenkast staat een plank vol Alice in Wonderland-boeken in allerlei verschillende talen. Het verhaal en de illustraties hebben me altijd aangesproken. De naam ‘The Scrapper of Hearts’ is een knipoog naar de Queen of Hearts in dit inspirerende verhaal en naar mijn eigen naam. 

Dan het ‘waarom’ achter de shop zelf. Als kind vond ik het al leuk om te knutselen en dagboeken bij te houden. Ik was ook gek op stationery, en zocht met mijn moeder mooie schriftjes en kaftpapier uit. Voor schoolopdrachten maakte ik boekjes, en ik ontwierp de menukaarten voor Kerst.

Daarnaast ben ik opgegroeid in een echte ondernemersfamilie, en kreeg ik van jongs af aan mee hoe je doelen stelt, wat creativiteit kan brengen, hoe je omgaat met tegenslagen en waarom het belangrijk is om successen te vieren.

De shop is uiteindelijk gekomen vanuit een puur functionele bullet journal die ik voor mijn werk gebruikte. Op een dag raakte ik verzeild op Pinterest, en toen was het down the rabbit hole 🐇 De prachtige spreads die ik daar tegenkwam inspireerden me om mijn journal niet alleen functioneel maar ook creatief te gaan gebruiken. Ik kocht een prachtige Carpe Diem-planner en maakte mijn eerste mini album. Zo werd mijn papiercollectie steeds groter.

Ik kwam erachter dat de merken waar ik het liefst mee wilde werken moeilijk verkrijgbaar waren in Nederland. Aan de keukentafel met mijn man Ruud opperde ik het idee om zelf te gaan inkopen, en de producten met iedereen te delen. Zijn reactie: ‘Volgens mij heb je het al helemaal in je hoofd. Dus laten we het maar gewoon gaan doen.’  En zo geschiedde ☺️

Missie, kernwaarde & visie

Onze missie bij Craft Hearts is om mensen te inspireren en te enthousiasmeren om creatief aan de slag te gaan met mooie producten. Heerlijk tijd voor jezelf pakken en vastleggen wat voor jou belangrijk is.

Kernwaarde nummer 1 is: kwaliteit. Alle producten die je in de shop vindt, zijn van hoge kwaliteit. Van merken waar ik zelf graag mee werk, en waar ik persoonlijk ook écht fan van ben.

De uiteindelijke visie is dat Craft Hearts uitgroeit tot een platform dat verdergaat dan alleen een webshop. Een plek waar je terecht kunt voor alles wat je maar nodig hebt op het gebied van journalen, scrappen, plannen en mixed media, van materialen tot begeleiding en community. Een shop die meegaat met nieuwe trends, waar je steeds nieuwe merken ontdekt zodat je nooit verveeld raakt. Maar ook een plek die toegankelijk is, waar je laagdrempelig terecht kunt met allerlei soorten vragen. En natuurlijk uitstekende klantenservice, ook wanneer we groeien.

Alice: het gezicht achter de shop

Ik ben dus Alice, maar dat had je inmiddels begrepen ;). De eigenaresse van Craft Hearts ♥️ Ik woon in Apeldoorn en ben getrouwd met Ruud. Samen hebben we een dochter van bijna 3, Isabelle, die nu al dol is op tekenen en stickers plakken.

Tijdens mijn studie aan de Hogere Hotelschool heb ik geleerd hard te werken en altijd de klantbeleving voorop te stellen. Daarna heb ik 10 jaar in de IT gewerkt, waarvan de laatste 5 jaar als manager. Ook heb ik een master mogen behalen in IT & Management. In deze periode heb ik natuurlijk veel geleerd over websites en IT, maar ook over het managen van team, financiën en het opbouwen van iets dat er nog niet was. 

1 september 2021 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel. In mijn vrije tijd bouwde ik mijn eigen website met hulp van een vriendin. En in mei 2022 was het moment dan daar en ging de shop echt open. Vol trots presenteerde ik Simple Stories en Stamperia! De anderhalf jaar die daarop volgden bouwde ik mijn bedrijf op naast mijn baan. 

Afgelopen zomer stond ik voor de keuze. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en de shop was eigenlijk niet meer te combineren met mijn werk. Twee keuzes had ik, 150% procent geven in een nieuwe baan als manager binnen de IT? Of toch fulltime gaan ondernemen? Na veel gesprekken en eerlijk kijken naar waar ik echt energie van krijg en waar ik gelukkig van word is het natuurlijk het tweede geworden 😉

Sinds november 2023 mag ik mijzelf dan ook vol trots fulltime ondernemer noemen. Een uitdaging waarin voor mij alles samen komt. De gastvrijheid uit de Horeca voor workshops, events en creatieve weekendjes weg. Het neerzetten van een digitale onderneming met ervaring meegenomen uit de IT-wereld. En als laatste marketing en social media wat voor mij nieuw is en waar ik dus onwijs veel over kan leren. 

2024 is dan ook voor mij een heel ander jaar! Als je van je hobby je werk maakt, hoef je nooit meer een dag te werken. Nee hoor grapje, er wordt heel hard gewerkt achter de schermen elke dag, maar het is wel geweldig om dat te doen vanuit een passie en met zo veel plezier. We hebben prachtige plannen voor de shop en voor de Scrapper-community. En ik kijk er naar uit om die tot uitvoer te gaan brengen.

Uiteraard kan ik dit niet allemaal alleen, en dat hoeft gelukkig ook niet. Ruud, Isabelle, mijn familie en vrienden en natuurlijk het geweldige Creative Team ondersteunen me bij mijn ondernemersreis. 

Vragen, of gewoon even hoi zeggen?

Berichtjes sturen mag altijd, vind ik superleuk 🥰 Je kunt me op de volgende manieren bereiken:

–       Stuur een e-mail naar alice@craft-hearts.com 

–       Stuur me een DM via Instagram @craft-hearts

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste producten, collecties en merken in The Scrapper of Hearts-shop? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Brieven uit Wonderland.